O Pro-Mens centru

O Pro-Mens centru

Obrazovno-razvojni centar Pro-Mens se bavi obrazovanjem, inovacijama, unapređivanjem tehnika učenja kao i istraživanjima u oblasti obrazovanju. Glavni cilj njihovom timu je da se ponudi obrazovanje kroz programe čija je srž kombinacija metodike i psihologije, a koji su istovremeno i jedinstveni na teritoriji Srbije, pa i čitavog Balkana. I njihov slogan “Mi nudimo obrazovanje za ceo život” govori u prilog tome. O čemu se zapravo radi?

Kako je sve krenulo?

Na osnovu višegodišnje saradnje, iskustava i brojnih projekata vezanih za obrazovne institucije van Srbije, a koje idu u korak sa svetskim trendovima u oblasti obrazovanja, javila se ideja da se ovakav centar otvori i u Srbiji, što je i bio prirodni nastavak dobre saradnje sa ovakvim centrima. Tako je 2013. godine u Nišu otvoren Pro-Mens centar. 

     

Programi

Pro-Mens centar je trenutno nosilac dva programa, a to su SuanPan mentalna aritmetika i FastForward (FFD) - program brzog čitanja sa razumevanjem. FFD program se realizuje sa ili bez programa tehnike pamćenja, koji je takođe u ponudi.

Program SuanPan mentalne aritmetike je program koji je prvi zaživeo u centru. Obrazovni centar Kirmizi Kalem (Istambul) i Centar za primenjenu psihologiju Knguru (Denizli) su nosioci ovog obrazovno-razvojnog programa. S obzirom da se sama tehnika programa primenjuje pod različitim imenima u školama širom sveta (a u mnogim zemljama je i deo obaveznog obrazovanja), svakako je najbitniji faktor bio prilagođavanje ovog sistema obrazovnim i socio-kulturološkim potrebama određenog područja.

Usklađivanje programa SuanPan mentalne aritmetike sa obrazovnim sistemom, istraživanje i rad na istom, bio je zadatak Pro-Mens centra. Nakon uspešne lokalizacije i prilagođavanja programa za tržište regiona, centar Pro-Mens je dobio udela u samom vlasništvu nad programom. Tako je postao glavni predstavnik programa SuanPan mentalne aritmetike za područje Balkana.

Drugi program, čiji je nosilac takođe Pro-Mens centar, jeste FastForward program. Način rada i same karakteristike programa brzog čitanja predstavljaju novinu u svetu brzog čitanja u regionu, a daju neosporne i jasno merljive rezultate.

Ova dva programa su dokaz da se klasično obrazovanje može dopuniti korisnim veštinama koje će, ako ne olakšati, onda pomoći u razvoju i napredovanju pojedinaca. Smartogram je samo jedan od centara otvorenih po franšiznom programu Pro-Mens centra. Drago nam je što smo postali deo ovog uspešnog tima i što smo doprineli njihovom razvoju.

#UmCaruje